UDAL FORORAKO PROPOSAMENAK PROPUESTAS PARA EL FORO MUNCIPAL


Gure ikasleek, Elikadura Arduratsuari buruzko Udal Diagnostikoa egiteko kaleetara ateratzen hilabete bat daramate. Ikastetxetik gertu egindako ibilbidean lortutako datuak, klasean bertan, aztertu dituzte. Horri esker, orain herriaren egoera hobeto ezagutzen dute eta jada, Udal Forora eramango dituzten proposamenak lantzen ari dira.
Hemen dauzkazue, Basaurin Elikadura Arduratsua errealitate bihurtzeko 10 proposamen!!!
  1. Basauriko berdeguneetan auzokoentzat ortuak jarri.
  2. Etxe berrietako teilatuetan hiri ortuak edukitzeko aukera erraztu.
  3. Kale eta parkeetan fruta arbolak landatu.
  4. Auzoetako dendei diru-laguntzak eman bertoko elikagaiak saldu ahal izateko.
  5. Informazio kanpainak egin elikagaiek ingurumenean daukaten eraginaz ohartarazteko.
  6. Tokiko produktuak eta ontziratu gabeko elikagaiak sustatu.
  7. Urtero birritan elikagai ekologikoak saltzeko azokak antolatu.
  8. Dendetan, produktuen kantitate zehatz bat bertakoa izatea arautzea.
  9. Herriko dendetan, elikagaien prezioen ondoan, jatorria eta kostu ekologikoa zehaztu.
  10. Basauriko biztanleei, bertoko produktuak zein dendetan erosi ahal diren jakinarazi.  


Nuestros escolares llevan ya un mes saliendo a las calles para hacer el Diagnóstico Municipal sobre Alimentación Responsable. En clase han analizado más detenidamente los datos recogidos en el itinerario que han hecho alrededor de cada centro, ahora saben un poco mejor la realidad del municipio ,por eso ya están pensando que propuestas llevar al Foro Municipal.
Aquí podéis leer 10 de las propuestas para conseguir una alimentación responsable en Basauri!!!!    
  1. Poner huertas para los vecinos y vecinas en las zonas verdes de Basauri.
  2. En los tejados de los edificios nuevos facilitar que se pongan huertos urbanos.
  3. Plantar árboles frutales en las calles y parques.
  4. Dar ayudas a las tiendas de los barrios para que puedan vender productos locales.
  5. Hacer campañas informativas para dar a conocer la repercusión de los alimentos en el medio ambiente.
  6. Impulsar los productos locales y sin envasar.
  7. Dos veces al año organizar ferias para vender productos ecológicos.
  8. Poner una norma para que un porcentaje de los productos de las tiendas sea de aquí.
  9. Que en las tiendas del pueblo a lado de cada alimento se indique de dónde viene y su coste ecológico.
  10. Informar a la ciudadanía de Basauri en que tiendas pueden comprar productos locales.

Comentarios

Entradas populares de este blog

AZUKRERIK GABEKO ETXEKO MERMELADA! / ¡MERMELADA CASERA SIN AZÚCAR!

BERZIKLATU IKUSTEN / VISITA A BERZIKLATU